2023 LİSELERE GİRİŞ SINAVI NASIL YAPILACAK?

01.06.2023 332

2023 LİSELERE GİRİŞ SINAVI NASIL YAPILACAK?

Sınav ne zaman ve saat kaçta olacak?

Sınav 04 haziran 2023 Pazar günü birinci oturum saat 09:30’da , ikinci oturum ise 11:30 ‘da olacak.

Sınava katılmak zorunlu mu?

Hayır sınava katılmak zorunda değilsin.

Sınav yerim neresi?

Tüm okul Çorlu Lisesinde sınava girecek.

Sınav günü en geç saat kaçta Çorlu Lisesinde olmalıyım?

En geç saat 08:50’ de okulda hazır bulunmalısın.

Velim beni okul bahçesinde bekleyebilir mi?

Hayır, alınan önlemler kapsamında sınav başlangıcında, sınav esnasında ya da iki sınav oturumu arasında veliler okul bahçesine alınmayacak. Velin seni okul bahçesi dışında bekleyebilir.

Sınava gelirken yanımda hangi belgeyi bulundurmalıyım?

Geçerli kimlik belgenle sınava katılabilirsin . Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır.

Nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava girebilirsin . Sınav giriş belgen sınav olacağın salonda sıranda hazır bulunacak.

Sınava gelirken yanımda neler getirmeliyim?

İki adet yumuşak uçlu kalem, silgi, kalemtıraş,  etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede su

Sınava gelirken başka nelere dikkat etmeliyim?

Sınav alonuna alınırken üzerinde çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, çanta , databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar bulundurmamalısın. Tespit edilmesi durumunda sınavın geçersiz sayılır.

Sınav oturumu arası okuldan çıkabilir miyim?

Hayır iki sınav oturumu arasında okul bahçesinden dışarı çıkamayız.

BUNLARIN DIŞINDA

Kantin kapalı olacağından iki oturum arasında ailen sadece kapıdan çikolata, sandviç vs verebilirler.

HERŞEYDEN ÖNCE UNUTMAYIN EN DEĞERLİ SİZSİNİZ.  ŞİMDİDEN BAŞARILAR :)

Peki veli olarak neler yapmalıyım?

İki sınav oturumu arası öğrencilerimize sınav hakkında soru sormayalım.

Öğrencilerimizi motive edelim, sınav konusunda kendilerini baskı altında hissetmesinler.

Öğrencilerimizi okul bahçesi dışında önceden konuşup belirlediğimiz alanda bekleyelim.