ÇORLU ORTAOKULU ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET UYGULAMASI

01.01.1970 3502

ÇORLU ORTAOKULU ÖĞRENCİ KILIK-KIYAFET UYGULAMASI

Okul Yönetimi ve Okul Aile Birliği koordinatörlüğünde, 27 Kasım 2012 tarih ve 28480 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 25 Temmuz 2013 tarihinde değişen Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik ile Milli Eğitim Bakanlığının 28.08.2013 tarih ve 2013/24 sayılı Öğrenci Okul Kılık Kıyafetleri konulu genelgesi hükümleri çerçevesinde 24-28.03.2017 tarihlerinde okulumuzda öğrenci kılık ve kıyafet  tercihini belirlemek amacıyla velilerimize anket formu gönderilerek veli anketi düzenlenmiştir.

Yapılan ankette 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren geçerli ve 4 yıl süreli öğrenci kılık ve kıyafet     ( Okul Forması veya Serbest Kıyafet ) tercihi velilerimizin görüşüne sunulmuştur. Okulumuzdaki öğrenci kılık ve kıyafet uygulamasının belirlenmesine yönelik yapılan veli anketinin sonucu aşağıda belirtilmiştir.

ÇORLU ORTAOKULU  KILIK-KIYAFET UYGULAMASI ANKET SONUCU

Ankete Katılan Veli Sayısı Tercih Yapmayan Kılık-Kıyafet Tercihi Sonuç
430 0 Forma Serbest Forma
288 %66.97 142 %33.03

Okulumuz velileri ile yapılan anket neticesi % 66,97 çoğunluk oranıyla okul formasına karar vermiştir. Bu nedenle okulumuz öğrenci kılık ve kıyafet komisyonu, 29.03.2017 tarihinde toplanarak öğrenci kılık ve kıyafet  uygulamasının belirlenmesine yönelik okulumuzda yapılan veli anketi sonuçlarını değerlendirerek aşağıdaki kararları almıştır.

1.       Okulumuz velilerinin çoğunluk kararına göre okul forması tercih edilmiştir. Mevcut Formalarımızda herhangi bir değişikliğe gidilmeyecektir. Mevcut Formamızla eğitim öğretime devam edilecektir.

2.       Anket sonucu velilerin forma tercihi 4 ( dört ) yıllık süre için geçerli olacaktır.

3.       Velilerin çoğunluk tercihi okul forması kararına tüm öğrenciler uymakla yükümlüdür.